Conflictul sirian devine unul din ce in ce mai sectar si militarizat

conflict siria 2012 Conform datelor oferite de corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Geneva, un număr tot mai mare de persoane par a fi vizate de escaladarea violenţelor din Siria, datorita religiei lor şi a "încălcărilor grave ale drepturilor omului, care au loc în mod regulat". Afirmatia, facuta zilele trecute, apartine unui monitor al ONU.

Conflictul, care dureaza de 16 luni, între insurgenţi şi forţele de aparare ale guvernului preşedintelui Bashar al-Assad, devine, de asemenea, "din ce în ce mai militarizat", a declarat Paulo Pinheiro, preşedinte al Comisiei Independente de anchetă pentru Siria, într-un raport prezentat la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, din Geneva.

Se estimeaza ca aproximativ 15.000 de persoane au fost ucise în acest conflict, mai informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.