publicat în: Arhivă

Slujba Deniei Canonului celui Mare, in Catedrala Episcopala din Tulcea

Denia Canonului celui Mare in Catedrala Episcopala Tulcea 2012 In ziua de miercuri, 28 martie 2012, Preasfintul Parinte Visarion, Episcopul Tulcei, a săvârşit Slujba Deniei Canonului celui Mare.

Slujba a fost oficiata in Catedrala Episcopală "Sfântul Nicolae" din Tulcea.

Construcţie înaltă, de aproximativ 30 m, în formă de cruce, Catedrala este realizata in stil bizantin cu trei turle, două aşezate în faţă, iar a treia mai mare, în centru. Construcţia este din piatră şi caramidă, tencuită în exterior, învelită cu tablă galvanizată şi pictată în interior în ulei.

Tavanul este format din 15 bolţi, sprijinite pe 8 stâlpi masivi, din caramidă şi piatră. Pictura în stil renascentist a fost executată în 1905-1906, de pictorul – profesor D. Marinescu, de la şcoala de Arte Frumoase din Bucureşti. Suprafaţa construcţiei este de 476 mp.

Catedrala a fost resfinţită la data de 6 decembrie 2009 de către Preasfinţitul Părinte Visarion, înconjurat de un numeros sobor de preoţii şi diconi.

În prezent, la Biserică slujesc preoţii: Parohul Herţa Bogdan şi Preotul Ion Nicolae Sorin, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de: contributor Pr. Neculai Felix Lucian