Conventia Anglicana, respinsa de majoritatea diocezelor Bisericii Angliei

Comuniunea Anglicana Majoritatea diocezelor Bisericii Angliei a respins prin vot Conventia (Pactul) Anglican, un set nou de principii care intentioneaza sa apropie provinciile Comuniunii Anglicane, în ciuda diferenţelor culturale şi a disputelor teologice.

Cele şase sinoade diocezane, care s-au întalnit şi au votat Pactul in week-end-ul trecut, au raportat un numar de 23 de voturi "împotriva" şi 15 voturi "pentru", dintr-un total de 44 de dioceze ale Bisericii Angliei.

Pactul a fost propus pentru prima data în anul 2004, ca modalitate de comuniune a celor 38 de provincii autonome, care ar trebui să-si pastreze unitatea în ciuda diferenţelor, în special in ce priveste interpretarea biblică si problemele legate de sexualitatea umana.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.