A treia zi a Canonului cel Mare la Schitul Troianu din Râmnicu Vâlcea

Canonul Sf Andrei la Schitul Troianu În cea de-a treia zi a Săptămânii duhovnicești, miercuri, 29 februarie 2012, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul la Schitul Troianu din municipiul Râmnicu Vâlcea, informeaza pentru Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

La slujba Canonului care a început la ora 15:00, în biserica nouă a Schitului Troianu au luat parte numeroși credincioși din municipiu.

La finalul slujbei, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul şi înţelesurile duhovniceşti ale postului punând accent pe necesitatea luminării simțurilor în vederea transformării noastre lăuntrice în lumina Învierii Domnului spre care ne îndreptăm în această călătorie spirituală a postului.

„Luminându-ne simțurile prin post și prin rugăciune vedem că altfel privim ceea ce vedem, altfel înțelegem ceea ce citim, altfel se comportă ființa noastră. După zilele de post cei care au postit pot observa o schimbare în atitudine, în felul de a fi și mai ales în modul de a gândi, pentru că gândul nostru trebuie să fie ca și gândul lui Dumnezeu.”, a concluzionat Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de: contributor Arhid. Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.