publicat în: Arhivă

Colindatorii Episcopiei Caransebesului au bucurat Orsova

Colindatorii Episcopiei Caransebesului la Orsova 2011 În seara de 13 decembrie, oaspeţi dragi din Episcopia Caransebeşului au venit să colinde la porţile sufletelor locuitorilor din municipiul Orşova şi să aducă vestea naşterii lui Hristos prin cântări dumnezeieşti, ca odinioară îngerii şi păstorii la ieslea din Betleem, informeaza pentru Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, jurnalist Catalin Cernatescu.

Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a pornit colindul, însoţit de Grupul Katharsis, condus de protopsaltul Alin Buliga şi de Corul Episcopiei Caransebeşului, condus de dirijor Prof. Univ. Dr. Dumitru Jompan, care au interpretat un buchet de colide bizantine, colinde armonizate dar şi colinde vocal instrumentale.

Concertul a avut loc în Biserica Sfântul Nicolae din Orşova Sud, şi s-a intitulat generic „CRĂCIUN PENTRU FIECARE SUFLET”.

A devenit deja o tradiţie ca, în prag de sărbători, cele două Eparhii învecinate sa îşi dăruiască în ficare an, colindul sfânt şi bun.