Presedintele Ianukovici s-a intalnit cu Patriarhul Ecumenic, in secret, la Muntele Athos

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, în timpul vizitei sale de stat în Grecia a efectuat şi o vizită privată în Muntele Athos, unde s-a întâlnit cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, după cum declară o sursă din cercurile diplomatice.

Sursa a declarat că preşedintele ucrainean a vizitat Muntele Athos vineri, 7 octombrie 2011, după participarea la un forum de afaceri în Salonic. El s-a întâlnit cu patriarhul din Karyes – centrul administrativ al Muntelui Athos.

Detalii legate de această întâlnire nu au fost specificate.

Potrivit sursei, la acea oră nu era clar cât timp Ianukovici va mai rămâne în Grecia şi cât de rapid va reveni în Ucraina – dacă acest lucru se va întâmpla într-un timp util pentru a fi prezent la ceremonia de deschidere a Stadionului Olimpiskii, proaspăt renovat, la Kiev. Preşedintele avea programat un discurs de deschidere, în cadrul ceremoniei de încheiere a lucrărilor la stadion, care au început în 2000, informează Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, citand o informatie din zona, emisa de Interfax.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.