(VIDEO) Cuvinte de nemultumire, adresate Patriarhului Ecumenic la sosirea in Athos. Biserica Greciei, chemata sa ajute Statul

Ieri, duminică 9 octombrie 2011, la Muntele Athos, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, care a celebrat cei 20 de ani de conducere a Patriarhiei, a făcut un apel la Biserica Ortodoxă a Greciei să coopereze cu Guvernul Grec pentru depăşirea crizei din această ţară.

La rândul său, primul-ministru grec, George Papandreou, care a participat la ceremonia organizată în Muntele Athos, s-a adresat Patriarhului Bartolomeu:
"Exemplu Dvs. ne dă curaj şi putere, în vremuri dificile, în continuarea eforturilor noastre de a depăşi dificultăţile din ţara noastră, pentru ca aceasta să devină una puternică şi prosperă".

În acelaşi timp, o înregistrare video pusa la dispozitie de agentia greceasca Romfea, demonstrează existenţa unor disensiuni între unii locuitori ai Muntelui Athos şi Patriarhul Bartolomeu I. Ele au fost exprimate la sosirea sa în capitala Muntelui Athos, Karyes, vineri, 7 octombrie 2011, informează Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.