Vecernie ortodoxa la Catedrala Notre-Dame de Paris

Conform tradiţiei, de sărbătoarea Sf. Denis – primul Episcop ortodox al Parisului – credincioşii ortodocşi au oficiat o slujbă a Vecerniei în Catedrala Notre Dame din Paris.

Această slujbă a fost prezidată de către Arhiepiscopul Emmanuel, Mitropolit al Franţei, Exarh Ecumenic şi preşedinte al Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa, în prezenţa Cardinalului Andre Vingt-Trois, arhiepiscop de Paris şi preşedinte al Conferinţei Episcopilor din Franţa.

La 4 ani de la vizita Patriarhului Alexei al II-lea la Notre-Dame de Paris, credincioşii au fost invitaţi să participe la această rugăciune, ca semn al păcii şi dialogului între creştini.

Conform tradiţiei, Vecernia Ortodoxă din Notre-Dame de Paris a fost instaurată şi urmărită anual de către Cardinalul Jean-Marie Lustiger. Atent la dialogul ecumenic, Cardinalul Andre Vingt-Trois, arhiepiscop de Paris, a fost şi cel care a lansat invitaţia de participare, informează Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.