Parintele Toader Antonie a primit de la chiriarhul locului Evanghelia si cheia bisericii Banovita – Mehedinti

Poporul cel binecredincios al lui Dumnezeu din parohia mehedinţeană Banoviţa a venit cu mic, cu mare sâmbătă, 8 octombrie 2011, la ceas de seară, pentru a participa la ceremonia de instalare a părintelui Toader Antonie, ca păstor al credincioşilor din această parte, informeaza pentru serviciul de presa LONews, jurnalist contributor din zona, Catalin Cernatescu.

Astfel, după săvârşirea slujbei vecerniei, oficiată de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei alături de un alai impresionant de preoţi şi diaconi, a avut loc în prezenţa credincioşilor aşezarea noului conducător spiritual în persoana părintelui Antonie Toader, care a primit de la chiriarhul locului Evanghelia şi cheia bisericii.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Nicodim a subliniat puterea rugăciunii comune şi importanţa adunării credincioşilor în Biserica lui Hristos, care este liman şi mântuire, corabie care poartă sufletele spre Împărăţia lui Dumnezeu prin slujbele săvârşite în ea şi prin activitatea învăţătorească a preoţilor.

Totodată, părintele Toader a mulţumit Părintelui Episcop pentru încrederea acordată, exprimându-şi dorinţa de a păstori după îndemnul Mântuitorului Hristos şi după exemplul Său, nădăjduind să aducă pe calea credinţei oile cele pierdute, fiind întotdeauna la dispoziţia credincioşilor spre a-i călăuzi în problemele duhovniceşti, informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de contributor: jurnalist Catalin Cernatescu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.