‘Nu ne intereseaza intalnirea dintre Papa si Patriarhul Rusiei, ci continutul ei`

Conform materialelor primite din Moscova, Biserica Rusă a declarat din nou că este prea devreme să se vorbească despre o întâlnire între Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii şi Papa Benedict al XVI-lea.

"Această perspectivă este reală, dar cum am spus şi cu alte ocazii, nu suntem interesaţi de fapt de întâlnire, ci mai degrabă de conţinutul ei. Ea are sens pentru noi numai dacă aceasta înseamnă că relaţiile noastre cu adevărat se îmbunătăţesc radical", îl citează pe Mitropolitul Ilarion, cotidianul Izvestia de ieri, joi, 6 octombrie 2011.

În cazul în care va avea loc întâlnirea, este foarte probabil ca acest lucru să se întâmple pe un teritoriu neutru", a spus el, conform Interfax.

”Întâlnirea între Patriarh şi Papă trebuie să fie atent pregătită", nu numai din punct de vedere al protocolului, cât din punctul găsirii unei poziţii comune vizavi de problemele care ne despart astăzi", a mai spus ierarhul, menţionând că principalul obstacol în calea întâlnirii este situaţia din Ucraina de Vest.

"Nu există încă pace şi armonie între credincioşii ortodocşi şi greco-catolici din regiune. Acest subiect a fost atins de mai multe ori, dar încă nu se cunoaşte nicio modificare", a mai spus Mitropolitul Ilarion, informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.