Consfatuirile profesorilor de Religie in Episcopia Severinului si Strehaiei

Consfatuire profersori sept 2011 Severin Strehaia Lăcașuri Ortodoxe 1    Sâmbata , 24 septembrie au avut loc consfătuirile profesorilor de Religie, informeaza penru Serviciul de presa LONews, contributor jurnalist Catalin Cernatescu, corespondent in zona.

   Sâmbătă, 24 septembrie 2011, în Sala Nestor Vornicescu din incinta Episcopiei Severinului şi Strehaiei a avut loc şedinţa de consfătuiri a profesorilor de religie din judeţ.

Consfatuire profersori sept 2011 Severin Strehaia Lăcașuri Ortodoxe 2

   La această acţiune a participat şi Preasfinţitul Episcop Nicodim, care a adresat preoţilor şi profesorilor prezenţi cuvânt de învăţătură şi de binecuvântare, arătând totodată şi grija deosebită pe care trebuie să o aibă cadrele didactice în opera de instruire a elevilor.

Consfatuire profersori sept 2011 Severin Strehaia Lăcașuri Ortodoxe 3

   Ierarhul mehedinţean a subliniat şi importanţa înfăptuirii unui demers de catehizare a copiilor, spre a le arăta calea spre bine şi frumos în spiritul creştin ortodox autentic.

Consfatuire profersori sept 2011 Severin Strehaia Lăcașuri Ortodoxe 4

   Consfătuirile au început printr-o rugăciune comună, în urma căreia au fost dezbătute diversele probleme cu care se confruntă preoţii şi profesorii de religie la clasele la care predau.

Consfatuire profersori sept 2011 Severin Strehaia Lăcașuri Ortodoxe 5 

   La masa discuţiilor au fost aduse subiecte ca reducerea absenteismului prin centralizarea tuturor absenţelor pe discipline şi pe fiecare elev în parte precum şi evaluarea iniţială în scopul orientării spre învăţare, mai informeaza serviciul de presa LONews.

– articol alcatuit de contributor: jurnalist Catalin Cernatescu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.