Preot copt, dezbracat la intrarea in Hotel

   Episcopul copt Basanti a suspendat un preot, in urma unui incident în care acesta din urmă si-a scos vesmintele, dupa ce se presupune că acest lucru i-a fost solicitat de către personalul de securitate al unui hotel din Cairo, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Inregistrarea, surprinsa pe camerele TV cu circuit închis, il arăta pe Parintele Boulos Ewida, din Biserica Fecioarei Maria din Zahraa, dandu-si jos rapid hainele şi rămânand în lenjeria intima timp de câteva minute, la intrarea în Hotelul Grand Nile Tower.

   Potrivit ştirilor din presă, Hotelul a negat acuzaţiile legate de Parintele Ewida, spunând că o investigaţie amănunţită a incidentului a scos la iveală faptul că acestuia nu i s-a solicitat niciodata sa-si indeparteze hainele.

   Hotelul a depus, de asemenea, o plângere la procuratura, împotriva lui Ewida, acuzându-l de calomnie.

   Neobisnuitul incident a înfuriat zeci de copţi, care au protestat în tăcere, aprinzand lumânări în faţa hotelului.

   Uniunea Tineretului copt Maspero a chemat la proteste, întrucat "un astfel de tratament, precum cel la care i-a fost aplicat parintelui Ewida, nu poate fi acceptat", el fiind descris ca o insultă la adresa tuturor figurilor religioase, atât musulmani cat şi copti.

   Protestatarii au aprins lumânări şi au purtat bannere care le demonstrau furia, in fata hotelului, spunând: "Nu, insultarii figurilor religioase" şi "Vrem scuze oficiale din partea administraţiei hotelului".

   Protestatarii au fost înconjurati de un număr limitat de poliţisti.

   Coordonatorul copt al Uniunii Tineretului copt Maspero, Ramy Kamel, a declarat pentru Daily News Egipt că mişcarea lui a decis să protesteze silenţios, fără voce, din respect pentru sentimentele musulmanilor in luna postului Ramadan.

   Ewida declarase pentru DNE într-un interviu anterior că în timp ce intra in hotel, pentru a participa la "unitatea naţională" iftar, a fost rugat să-şi scoată hainele, intrucat alarma detectorului de metale pornise.

   "Am scos mobilul, cheile şi alte bunuri private, dar alarma nu s-a oprit, asa ca mi s-a solicitat să-mi scot hainele şi nu am vrut ca situaţia să degenereze", a spus Ewida. "A fost extrem de jignitor".

   Intr-o declaratie ulterioara, primul-ministru al Egiptului, Essam Sharaf, si-a cerut scuze in fata lui Ewida, şi a promis o investigaţie a Ministerului Turismului, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.