publicat în: Arhivă

Catedrala Christchurch, refacuta din tuburi de carton reciclabil

catedrala christchurch noua zeelanda din tuburi de carton 1 Este posibil ca o structură de carton să înlocuiască Catedrala distrusă de cutremurul din Noua Zeelandă, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

 

Cel de-al doilea oraş ca mărime din Noua Zeelandă ar putea să aibă o catedrală anglicană temporară, cel mai curând în luna februarie 2012 – dar marea structură va fi realizată din carton reciclabil. Acesta ar urma să înlocuiască Catedrala Christchurch, care a fost distrusă de cutremurul în care au murit, în data de 22 februarie 2011, 181 de persoane.

Map picture

Structura portantă modulară, alcătuită dine cadre (A-frame), în valoare de 4 milioane de dolari, va fi creată într-o primă etapă, în principal, din tuburi de carton, cu containere metalice de transport maritim drept soclu (bază).

Studenţii Facultăţii de Arhitectură vor asista în cele trei luni, special dedicate lucrării, la realizarea construcţiei. Un studiu de fezabilitate în valoare de 50.000 de dolari este şi el în curs de desfăşurare.