Record in Germania – mai multe lepadari decat botezuri

intru sau ies Mai multe lepadari de credinţa decât botezuri au fost înregistrate în Germania, pentru prima dată în istoria evidentelor bisericesti, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Pentru prima dată de când se păstrează date referitoare la situaţia membrilor săi, germanii mai mult au plecat din Biserica Romano-Catolică decât au fost botezaţi în cadrul acesteia.

Map picture

Recordul a fost atins în anul 2010, potrivit noilor date făcute publice astăzi, 3 august 2011, de Conferinţa Catolică a Episcopilor din Germania.

Noile statistici, care au fost afişate fără o prea mare analiză şi fără prea multe comentarii, arată că în 2010 au fost înregistrate 170.339 de botezuri şi 181.193 de plecări din Biserică.

Cu toate acestea, s-au înregistrat 3.576 de noi membri convertiti, iar mai mult de 7.400 de catolici s-au întors la credinţa lor, în ultimul an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.