SUA creeaza un Departament Special de Stat al minoritatilor religioase persecutate

Rep. Frank Wolf Politicienii americani au trecut mai departe un proiect de lege care urmează să vină în ajutorul minorităţilor religioase care au suferit atacuri în mod repetat.

Casa Albă a aprobat un proiect de lege care ar urma să creeze un Departament Special de Stat, dedicat minorităţilor religioase din Orientul Apropiat şi din Asia Sud-Centrală.

Map picture

În aceste regiuni, creştinii au suferit mai multe atacuri în ultimii ani, în special în ţările cu majoritate musulmană.

Congresmanul Frank Wolf (foto – partea dr.) a prezentat proiectul de lege în luna ianuarie 2011, în urma unui val de violenţe îndreptate împotriva creştinilor din Irak şi Egipt.

Acţiunea acestuia a venit şi ca răspuns la preocupările persistente faţă de minorităţile religioase din Pakistan şi Afganistan, printre cazurile altor naţiuni. Proiectul de lege a fost aprobat vinerea trecută, 27 iulie 2011.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.