Episcopii din Kenya ii sfatuiesc pe oamenii infometati sa accepte produse modificate genetic

Zacchaeus Okoth    Episcopii romano-catolici din Kenya i-au sfătuit, în data de 1 august 2011, pe oameni să mănânce alimente modificate genetic, pentru a depăşi perioada de foamete iscată de seceta din Cornul Africii.
   Episcopii au intervenit ca răspuns la opoziţia venită din partea unor organizaţii non-guvernamentale şi a legislatorilor, faţa de un plan guvernamental de importare a unor cantităţi de porumb modificat genetic, din Africa de Sud.

   "Ne opunem alimentelor modificate genetic, dar dacă există o criză iar acestea pot menţine în viaţă o persoană, timp de o săptămână, atunci le mâncăm", a spus Arhiepiscopul Zacchaeus Okoth din Kisumu, care prezidează Comisia pentru Justiţie şi Pace a Conferinţei Episcopale din Kenya.
   Okoth a declarat că seceta şi nesiguranţa alimentară ameninţă viaţa multor kenyeni. Acest lucru s-a agravat odată cu creşterea preţurilor la produsele alimentare de bază, cu slăbirea animalelor şi cu ratele ridicate ale inflaţiei, a spus el.

Map picture

Grupurile care se opun importului de alimente produse din organisme modificate genetic (GMOs), susţin că acestea pot dăuna sănătăţii oamenilor. Dar profesorul Shaukat Shabairo, şeful Consiliului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie, a declarat că aceste produse alimentare ar putea contribui la îmbunătăţirea situaţiei.
"Dacă te confrunţi cu o calamitate şi nu există alte opţiuni, produsele modificate genetic devin o sursă viabilă", a spus Shabairo.

Potrivit ONU, aproximativ 2.9 milioane de kenyeni au nevoie de ajutor alimentar, ca urmare a secetei provocate de lipsa ploilor.
"Este păcat ca cineva să moară de foame în Kenya. Este o neglijare totală din partea guvernului", a spus episcopul Cornelius Korir.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.