Imamii din SUA, pregatiti in domeniul afacerilor

centrul islamic din Mill Valley California    Abdullah Nana, un imam al Centrului Islamic din Mill Valley, California, situat la nord de San Francisco, are un avantaj distinct în faţa multora dintre colegii săi imami din Statele Unite ale Americii.
   Acest avantaj nu este reprezentat de fluenta vorbire în limba arabă, sau de formarea sa în domeniul jurisprudenţei islamice. Avantajul constă în diploma de licenţă în domeniul afacerilor, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Imamii americani sunt întrebaţi frecvent despre etica financiară, mai mult decât despre oricare alt subiect, declară Nana, însă aceştia sunt cel mai puţin calificaţi în a discuta astfel de lucruri cu credincioşii.
   Nana a făcut parte, prin urmare, dintr-un grup de 100 de imami gata să parcurgă un program de instruire de trei zile, sponsorizat de un Proiect Financiar American Islamic nou înfiinţat.

Map picture

   "Adevarata provocare pentru Sistemul financiar islamic este condiţia de a se dezvolta în cadrul juridic al acestei ţări", a spus Nana, care estimează că un sfert din sutele de întrebări din fiecare an, ale musulmanilor din SUA, se referă la finanţe.

   Sistemul financiar islamic este de fapt un set de reguli şi de regulamente derivate din Coran, “învăţături ale profetului Mahomed”, interpretate academic, dar opiniile diferă considerabil. De exemplu, unii spun că interdicţia islamică de a lua camătă se aplică în orice caz, iar alţii susţin că doar când câştigul este unul excesiv.

   Cu un deceniu în urmă nu exista aproape nicio instituţie islamică financiară în SUA. Astăzi, există câteva zeci de instituţii financiare islamice, precum şi mai multe bănci importante, cum ar fi HSBC si Deutsche Bank, care oferă servicii financiare de natură islamică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.