Agentiile crestine risca sa ofere ajutor in Somalia

foametea din somalia si asociatiile crestine Agenţiile creştine îşi continuă activitatea în Somalia, în ciuda problemelor de securitate, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor date sosite din zona Nairobi, Kenya.

Agenţiile creştine de ajutorare le oferă ajutor milioanelor de oameni care se confruntă cu problemele secetei în Somalia.

Map picture

Ţara se confruntă însă şi cu o gravă lipsă de securitate, fiind sfâşiată de război, iar oficialii agenţiilor umanitare se plâng că a devenit tot mai dificilă acţiunea lor, dar totuşi “nu şi imposibilă”.

Aproximativ 3,7 milioane de persoane, jumătate din populaţia ţării, sunt afectate de o criză alimentară gravă, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

ONU a declarat foamete în două regiuni din sudul Somaliei. Se estimează că 2,8 milioane de persoane au fost afectate de această criză.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.