Hramul Manastirii Sf. Ilie de la Izvor – Vasiova

In ajunul praznicului Sf. Prooroc Ilie, la Manastirea Vasiova, in prezenta a mii de credinciosi, a avut loc slujba de priveghere, cu doi arhierei si multime de preoti si diaconi.

In ziua Sfantului Ilie, iubitorii de rugaciune si pelerinaj au avut ocazia sa se impartaseasca din darul liturgic al lui Dumnezeu, atat pe Muntele Semenic, unde Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, cat si la Manastirea de la Bocsa, unde a slujit Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria.


La ceasurile diminetii, cu mic, cu mare, credinciosi din tot Banatul, dar si din Ardeal sau Oltenia, au simtit bucuria comuniunii la Manastirea „Sfantul Ilie de la Izvor” din Vasiova, unde Preasfintitul Parinte Episcop Siluan, impreuna cu un mare sobor de preoti si diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie.

Cuvantul de invatatura, rostit de inaltul ierarh, a adus in atentia pelerinilor modelul Sfantului Ilie Tesviteanul, omul lui Dumnezeu, cinstit si pretuit si dupa trei milenii de la activitatea sa profetica, datorita credintei sale tari in Dumnezeu.

Din partea Preasfintitului Parinte Lucian al Caransebesului a transmis un cuvant de binecuvantare parintele consilier Alin Vasile Campean, multumind totodata Preasfintitului Parinte Siluan, oaspetilor, dar si soborului de maici si surori, conduse de P.Cuv. Maica Stareta Varvara, pentru impreuna-slujire, care a unit in credinta si dragoste romani de pretutindeni, pastratori ai traditiei stramosesti.

in acelasi duh al comuniunii, credinciosii participanti s-au putut bucura si de agapa frateasca, oferita de slujitorii, ostenitorii si binefacatorii Manastirii Vasiova in cinstea ocrotitorului sfantului lacas, dupa cum se arata intr-un articol semnat de Ancuta Campean – Episcopia Caransebesului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 27/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.