Biserica parohiei Armenis-Caransebes a fost resfintita

Ctitorita in secolul al XIX si tarnosita in jurul anului 1806 de catre Episcopul Ioan Ioanovici de ?acabent, Biserica parohiei Armenis are pictura executata in anul 1995, sfintita de catre vrednicul de pomenire episcop al Caransebesului, Emilian Birdas.

©Redactare: Teo-Christianpentru Lacasuri Ortodoxe®


in ultima perioada, s-au executat lucrari de renovare a exteriorului bisericii si de pictare a icoanelor care impodobesc exteriorul bisericii. Bucuria parohiei a fost incununata de slujba de resfintire a bisericii si Sf. Liturghie arhiereasca. in cadrul Sf. Liturghii, Preasfintia Sa a acordat distinctia de iconom stavrofor preotului paroh Matei Cristian Vulpes.

Totodata, in incheierea Sf. Liturghii, Preasfintia Sa a acordat acte de cinstire, ctitorilor, inchinatorilor si binefacatorilor bisericii.

in incheiere, toti credinciosii au luat parte la agapa dragostei fratesti oferite de parohie cu acest fericit prilej, unde potrivit traditiei locale ansambluri populare din Valea Timisului si Valea Almajului au sustinut momente traditionale romanesti.

EPISCOPIA CARANSEBESULUI

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 27/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.