Bilanţ pentru anul 2008 la Episcopia Caransebesului

Pentru Episcopia Caransebeşului, anul 2008 a însemnat o perioadă de continuare a eforturilor începute încă din 2006, pentru finalizarea lucrărilor la noua catedrală episcopală – ca principal obiectiv al Consiliului Eparhial – dar şi pentru mărturisirea credinţei noastre şi promovarea imaginii Bisericii Ortodoxe, în contextul în care se încheie al doilea an al prezenţei ţării noastre în cadrul Uniunii Europene. Putem spune că în ultima vreme, datorită faptului că la nivel central Biserica Ortodoxă Română dispune de noi mijloace tehnice pentru promovarea imaginii – televiziune naţională, post de radio naţional, cotidian naţional şi mai nou, o puternică Agenţie de presă, toate sub patronajul Patriarhiei Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, imaginea Episcopiei noastre a avut numai de câştigat. Suntem printre puţinele eparhii din ţară, care săptămânal avem cel puţin câte o ştire difuzată la televiziune şi radio.

Sunt transmise cu regularitate informaţii despre toate slujbele arhiereşti şi despre toate manifestările culturale, astfel că reuşim să atragem atenţia opiniei publice naţionale asupra realităţilor spirituale din această parte de ţară. În această ordine se înscrie bineînţeles şi politica editorială a site-ului de internet al Episcopiei, care este actualizat zilnic, prin contribuţia şi efortul tuturor membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial. De menţionat aici şi periodicul nostru, „Foaia Diecezană”, cu apariţie lunară şi care are o nouă imagine, reuşind astfel să penetreze în mediile unde nu există acces la internet, dar şi Editura noastră, care devine tot mai prezentă în spaţiul publicistic, prin multele cărţi editate. Toate acestea nu fac altceva decât să transmită mai departe nu numai realizările noastre, ci mai ales îndemnul ca fiecare preot şi credincios, să ia exemplu şi să iasă în întâmpinarea nevoilor spirituale ale epocii în care trăim.

În acelaşi timp, nu trebuie uitat efortul personal al Preasfinţiei Sale, care în mod direct, prin numeroasele vizite pastorale şi slujiri arhiereşti, dar şi indirect, prin colaboratorii de la Centrul Eparhial, a coordonat întreaga activitate bisericească a eparhiei noastre, în toate sectoarele ei: administrativ, cultural, economic şi social-misionar.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.