Insemne propagandiste antisemite pe faţada sinagogii din Lille: 4 arestări

Patru persoane dintr-o mişcare neo-nazistă, printre care şi un minor, suspectate de a fi deteriorat faţada sinagogii din Lille, prin cuvinte scrise, antisemite, şi o zvastică, au fost arestaţi astăzi dimineaţă în zona metropolitană Lille, conform unor surse ale poliţiei.

Literele ZOG – acronim al Guvernului de ocupatie sionista – urmată de o zvastică vopsită în roşu, ambele lângă intrarea din partea frontală a clădirii, au fost descoperite pe 13 ianuarie la orele 21.00 (vezi stirile Lacasuri Ortodoxe) de un vecin al sinagogii, nu departe de prefectura din Lille.

Preşedintele comunităţii evreieşti din regiune, Jean-Claude Komar a exprimat teama sa faţă de înmulţirea unor astfel de acte, ca urmare a manifestărilor pro-palestiniene, legate de situaţia din Gaza.

Cele patru persoane – şi-au recunoscut faptele şi, conform spuselor poliţiei, sunt audiate în cadrul Departamentului de securitate din regiunea de nord. Ei au fost arestaţi prin descoperirea ADN-ul găsit pe mai multe pietre aruncate prin fereastră, în interiorul sinagogii.

Anchetatorii au descoperit numeroase articole legate de ideologia neo-nazistă la locuinţele acestor persoane, situate în zona metropolitană Lille şi în oraşul Fleurbaix (Pas-de-Calais).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.