Biserica Scientologică judecată pentru fraudă, în perioada 25 mai-10 iunie

Biserica Scientologică şi 7 scientologi vor fi judecaţi în perioada 25 mai – 10 iunie, înaintea celei de-a 12-a Camere a Tribunalului Penal de la Paris, Tribunalului corecţional de la Paris, pentru “escrocherie în bandă organizată”, au anunţat miercuri surse judiciare.

În caz de condamnare, Biserica Scientologică riscă dizolvarea principalelor structuri franceze.

În urma anchetei, judecătorul Jean-Christophe Hullin a estimat că Biserica Scientologică a indus în eroare parţile civile “sistematic, folosind teste de personalitate din care să reiasă o valoare ştiinţifică, fără merit (…) numai în perspectiva vânzării de servicii sau de produse.

Magistratul a remarcat faptul că centrul Scientologic, sub pretextul “identificării şi rezolvării unor presupuse probleme psihologice sau al promovării dezvoltării personale” a unui reclamant, sau “sub cel al rezolvării nevoilor de formare profesională” a altora, a urmărit atingerea “unicului scop de a obţine avere” exercitând o :presiune psihologică” asupra acestora..

În acest caz, parchetul a solicitat ca urmărirea penală să înceteze, susţinând că inculpaţii “au fost conduşi de propriile lor convingeri religioase” şi că nu au urmărit “niciun beneficiu personal”, dar judecătorul a ignorat cererea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.