FOTO: Resfintirea exteriorului bisericii parohiei Farliug – Resita

FOTO: Resfintirea exteriorului bisericii parohiei Farliug – Resita

in Duminica a II-a din Postul Mare, numita si a Sf. Grigore Palama, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului a savarsit Sf. Liturghie la parohia Farliug din protopopiatul Resita. inaintea Sf. Liturghii, Preasfintia Sa, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit slujba de resfintire a exteriorului bisericii, recent renovat.


in cadrul dumnezeiestii Liturghii a Sf. Vasile cel Mare, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a hirotonit intru preot pe diaconul Ioan Damir, pentru parohia misionara Valea Mare.

Tot in cadrul Sf. Liturghii, Chiriarhul a hirotesit intru sachelar pe parintele paroh Doru Mogosescu, ca multumire pentru frumoasele realizari administrativ-pastorale din parohia pe care o pastoreste. Nu mai putin au primit acte de cinstire credinciosii implicati activ in viata bisericii, dintre care cel dintai, domnul primar, jurist Ioan Borduz, care este si membru in Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebesului.

in cuvantul de invatatura, Chiriarhul a vorbit despre staruinta in credinta, si despre marturirirea credintei prin fapte bune fata de semenii nosstri, asemenea prietenilor slabanogului, din Evanghelie, tamaduit de Mantuitorul Iisus Hristos.

Totodata Ierarhul a indemnat credinciosii spre asi pastra credinta inaintasilor nostri si a fi alaturi de parintele paroh, in procesul de restaurare si a interiorului bisericii din Farliug, lacas de cult care este monument istoric.

ALBUM FOTO: dand click pe banner.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.