Parohia Sf Ioan Botezatorul din Sydney (Australia) se pregateste de constructia noii BIserici romanesti si a Centrului Cultural aferent

Cu ocazia sarbatorii Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul a avut loc duminica, 29 august 2010, Adunarea Generala anuala a parohiei „Sfantul Ioan Botezatorul” din Sydney – Australia. Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Mihail, Episcopul Australiei si Noii Zeelande, alaturi de preotul paroh Vasile Prundus.

La sfarsitul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Episcop Mihail a vorbit despre importanta acestei sarbatorii, multumind membrilor parohiei pentru eforturile depuse si in acest an pentru bunul mers al parohiei.

©Articol si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


in cadrul sedintei Adunarii Generale a fost prezentat proiectul de constructie a noului Centru Cultural si a noii Biserici romanesti, purtandu-se discutii pentru imbunatatirea proiectului, dupa cum ne informeaza parintele Vasile Prundus. Acest proiect cuprinde construirea unui Centru Cultural, a unei Biserici si a unui Oficiu Parohial, urmand a fi prezentat autoritatilor Consiliului Local spre a fi aprobat. De asemenea, s-a constituit Consiliul de Constructie a Bisericii, format din cinci membrii, specialisti in domeniul constructiilor, care vor face evaluarea acestui proiect si impreuna cu Consiliul Parohial vor incepe demararea lucrarilor, conform Centrului de Presa al Patriarhiei Romane.

Parohia Ortodoxa Romana Sf. Ioan Botezatorul Sydney-Australia, a fost infiintata in anul 2003 in Sydney, de un grup de emigranti stabiliti pe aceste meleaguri indepartate inca de la inceputul anilor 1980 si se afla sub omoforul Bisericii Ortodoxe Romane din anul 2004 urmand ca din anul 2008 sa intre sub jurisdictia canonica a nou infiintatei Episcopii Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande. AICI, site-ul parohiei…

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.