publicat în: Arhivă

Sedinte administrative in BOR (statut, organizare, regulamente si alegeri ANB)

Sedinte administrative in BOR (statut, organizare, regulamente si alegeri ANB)

In zilele de 1 si 2 septembrie 2010, In Sala Conventus din Palatul Patriarhiei, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, are loc sedinta de lucru a Comisiei pentru Statut si Regulamente a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. In deschiderea sedintei, la Catedrala patriarhala, de la orele 9.30, s-a oficiat slujba de Te Deum la Inceputul noului an bisericesc (1 septembrie).

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


In cadrul sedintei de lucru a Comisiei pentru Statut si Regulamente vor fi analizate propuneri de amendamente la Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane.

Vineri, 3 septembrie 2010, orele 10.00, In Aula Magna-Patriarhul Teoctist din Palatul Patriarhiei, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, va avea loc sedinta de constituire a Adunarii Nationale Bisericesti (ANB) a Bisericii Ortodoxe Romane pentru perioada 2010-2014. Potrivit Statului de organizare si functionare al Bisericii Ortodoxe Romane (art. 19 si 20), Adunarea Nationala Bisericeasca este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Romane pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice si patrimoniale format din membrii Sfantului Sinod si din cate trei reprezentanti ai fiecarei eparhii, un cleric si 2 mireni, delegati de adunarile eparhiale, pe termen de 4 ani. Ei pot fi delegati pentru cel mult doua mandate.

Pe ordinea de zi se afla validarea mandatelor celor trei membri ai fiecarei eparhii, desemnarea membrilor comisiilor permanente ale Adunarii Nationale Bisericesti (Comisia administrativ-juridica si de validare, Comisia sociala si pentru comunicatii media, Comisia culturala si educationala, Comisia economica, bugetara si de patrimoniu imobiliar – bunuri bisericesti, Comisia pentru romanii ortodocsi de peste hotare) si alegerea membrilor In Consiliul National Bisericesc, informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010