Vizita Dlui. Mevluet Cavusoglu la Resedinta Patriarhala

Vizita Dlui. Mevlüt Çavusoglu la Resedinta Patriarhala

in ziua de 31 august 2010, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a primit pe Excelenta Sa Mevlüt Çavusoglu, Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, aflat intr-o vizita oficiala in Romania.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


in cadrul acestei intrevederi oaspetele a mentionat ca intre prioritatile misiunii sale se numara promovarea dialogului intercultural si interreligios intre popoarele europene si apararea drepturilor minoritatilor, amenintate de atitudini xenofobe. in acest context, Excelenta Sa domnul Mevlüt Çavusoglu a considerat ca liderii politici si religiosi din Europa pot avea o contributie semnificativa in edificarea unui climat de toleranta si respect reciproc.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat necesitatea intensificarii cooperarii dintre cultele religioase si factorii politici responsabili din Europa in promovarea pacii sociale si apararea valorilor autentice.

La finalul intrevederii, domnul Presedinte Mevlüt Çavusoglu l-a invitat pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel sa se adreseze membrilor Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg (Franta) in cadrul unei sesiuni de lucru din cursul anului 2011, conform Centrului de Presa al Patriarhiei Romane.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.