Legea privind eutanasia, la Luxemburg: “profunda îngrijorare” a Papei

Papa Benedict XVI şi-a exprimat joi “profunda îngrijorare” privind Legea eutanasiei pe cale de a fi adoptată în Luxemburg.

“Aş dori (…) să exprim, cu ocazia întâlnirii noastre, profunda îngrijorare cu privire la Legea eutanasiei si sinuciderii asistate, în prezent în discuţie în Parlament”, a spus Papa noului ambasador Paul Duhr.

Benedict al XVI-lea a subliniat faptul că textul de lege “legalizează posibilitate de a pune capăt vieţii.”

“Liderii politici, a căror datorie este să serveasca binelui omenesc trebuie să înţeleagă că decizia deliberată de a priva un om nevinovat de viaţa sa este întotdeauna ceva rău, din punct de din punct de vedere moral, şi nu poate fi niciodată legal”, a spus Papa citand din enciclica lui Ioan Paul al II-lea “Evangelium vitae” (1995).

Dupa cum am mai precizat in stirile Lacasuri Ortodoxe, Marele Duce de Luxemburg, foarte catolic, a avertizat că nu va adopta această lege din motive de conştiinţă, ceea ce i-a făcut pe deputaţi să voteze un proiect de lege prin care sa reducă puterile sale.

Dacă procedurile ar ajunge sa fie indeplinite, Luxemburg ar urma sa fie cea de-a treia ţară din UE după Olanda şi Belgia in care eutanasia este legalizata, în anumite condiţii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.