Spania acuzata că vrea să-şi îndoctrineze copiii – perspective sumbre la adresa UE

Un înalt prelat al Vaticanului a acuzat guvernul spaniol de îndoctrinarea copiilor prin educaţie civică în şcoli, într-un interviu publicat joi în revista italiană Consulente Re.

Arhiepiscopul Angelo Amato, prefect al Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor – un “minister” al Vaticanului – consideră că Statul spaniol “se amestecă din ce în ce mai mult în viaţa personală a indivizilor, forţând familiile să aleagă in şcoli materii specifice, care nu sunt educative ci de îndoctrinare.”

“Din fericire, putem conta pe Biserica spaniolă”, a spus Episcopul Amato, un apropiat al Papei Benedict XVI care a condus între anii 2003-2005 Congregaţia pentru Doctrina Credinţei.

Biserica Catolica din Spania “este foarte receptivă, răspunde foarte bine, cu mare demnitate si putere mare la intruziunea Statului absolut ilegitimă”, a apreciat prelatul.

Guvernul José Luis Rodríguez Zapatero, a introdus în programa şcolară de instruire civică temele respectului faţă de diversitate, a respingerii rasismului şi homofobiei, egalităţii între bărbaţi şi femei, şi a drepturilor şi obligaţiilor cetăţeneşti într-o societate democratică.

Episcopii spanioli au remarcat încă din luna iunie că “Statul îşi asumă un rol de educator moral care nu este specific unui stat democratic de drept.”

Amato a acuzat de asemenea, statele europene de punerea în aplicare a lucrărilor de tip „biopolitic”, cu măsuri

care “ating principiile demnităţii vieţii”, făcând aluzie la legile de Bioetică adoptate în diferite ţări şi condamnate de Biserica Catolică.

“Dar acest lucru nu mă sperie, pentru că creştinii vor deveni conştienţi de alegerile lor şi vor fi mai credincioşi Evangheliei”, a adăugat el.

Amato a estimat în plus că nici Italia – unde Biserica Catolică se bucură de un statut foarte favorabil – nu este ferită de “persecuţia anti-creştină”. Aceasta se manifestă “prin diverse dispoziţii legale, hotărâri judecătoreşti, prin persiflarea Evangheliei, a Papei, a Bisericii, a doctrinei catolice, a catehismului, a celor zece porunci”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.