PS Parinte Episcop Siluan in mijlocul comunitatii din Budapesta – 19 iunie 2010

PS Parinte Episcop Siluan in mijlocul comunitatii din Budapesta – 19 iunie 2010

Preasfintitul Parinte Episcop Siluan s-a aflat sambata, 19 iunie, in mijlocul comunitatii romanesti din Budapesta, slujind Sfanta Liturghie Arhiereasca in fruntea unui sobor format din cei doi preoti slujitori ai acestei comunitati si alti clerici.


Cu acest prilej, pe langa Sfantul Apostol Iuda, ruda Domnului si Cuviosul Paisie cel Mare, a fost cinstit in mod deosebit si Sfantul Prooroc Ioan Botezatorul, ocrotitorul acestei parohii si al asezamantului monahal romanesc din capitala Ungariei.

La Sfanta Liturghie a fost prezent Ambasadorul Romaniei la Budapesta, Irina Comaroschi si Consulul Marin Ursut, iar mai multi copii au fost impartasiti cu Trupul si Sangele Domnului, informeaza Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria, citat de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

Sarbatoarea s-a incheiat printr-o agapa comuna, pregatita de doamnele acestei parohii pentru toti cei prezenti.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-Christian

publicat in presa scrisa: MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 22/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.