Dalai Lama se afla in Japonia, intr-un turneu de conferinte

Lacasuri Ortodoxe: din Tokyo
Dalai Lama se afla in Japonia, intr-un turneu de conferinte

Dalai Lama, liderul spiritual al budistilor tibetani, in exil, a ajuns vineri, 18 iunie 2010, la Tokyo, in cadrul unui turneu de 10 zile in Japonia, fara a fi insa planificata vreo intalnire oficiala, din motive de menajare a relatiilor cu China.


Liderul budist s-a intalnit sambata cu presa din capitala, tinand o prima conferinta deschisa publicului, pe un stadion al Prefecturii din Nagano (centru), organizata de templul budist Zenkoji.

Dalai Lama, in varsta de 74 de ani, traieste in exil in India, fugind din Tibet in 1959, dupa o revolta esuata indreptata impotriva puterii chineze.

Beijingul il acuza pe detinatorul Premiului Nobel pentru Pace de intentia separarii Tibetului de China, incercand sa faca presiuni asupra guvernelor straine pentru a preveni orice intalnire oficiala cu acesta.

Dalai Lama viziteaza Japonia in mod regulat, dar autoritatile nippone evita orice contact, cu atentie, astfel incat sa nu isi irite marele vecin, China.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion

publicat in presa scrisa: MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 22/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.