Un preot catolic proxenet condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare

Lacasuri Ortodoxe: din Nancy

Un preot catolic proxenet condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare

Un preot de 53 de ani a fost condamnat vineri la trei luni inchisoare cu suspendare de Tribunalul Corectional din Nancy, pentru racolarea unei tinere si implicarea acesteia intr-o relatie cu o retea de prostitutie cu sediul in Talange (Moselle), in mai 2009.


Clericul a fost functionar al seminarului din oras, ulterior fiind demis.

in cadrul audierii, preotul catolic a spus, joi 17 iunie 2010, ca ar fi pus-o in legatura pe Morgane, intalnita pe Internet, cu reteaua de prostitutie "Madame Hortense", frecventata intens, pentru ca "nu dorea ca ea sa cada prada unei retele straine”.

"Deci, am vrut sa fie in siguranta", a mai precizat el in boxa acuzatilor.

Versiunea sa se opune insa celei a tinerei femei, care le-a povestit anchetatorilor ca ea nu a solicitat asistenta din partea preotului.

"Dumneavoastra ati insistat ca Morgan sa lucreze la Hortense!", a decis procurorul de stat, Remi Coutin, in dupa-amiaza zilei de joi, conform AFP.

Reteaua de prostitutie, descoperita de politie in luna mai 2009, a fost infiintata in noiembrie 2008 de Hortense M., rezidenta a Ugny (Meurthe et-Moselle) de origine senegaleza, in varsta de 42 de ani.

Aceasta a deschis un bordel la cativa km de casa sa din Talange (Moselle), unde au ajuns sa “lucreze” 12 fete, carora li se platea 30-50% din venitul lor.

Ea a fost condamnata la patru ani de inchisoare, din care doi cu suspendare.

Sotul ei a fost condamnat la doi ani de inchisoare, in timp ce un al treilea barbat, care a organizat un site web pentru atragerea clientilor, a fost condamnat la sase luni cu suspendare.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex Daniel Rotariu

publicat in presa scrisa: MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 22/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.