publicat în: Arhivă

ALBUM FOTO deosebit: hramul Parohiei Ortodoxe Romane Invierea Domnului si Sfintii Mucenici Ioan Valahul (12 mai) si Halvard Norvegianul (15 mai) – Oslo

FOTO ALBUM: hramul Parohiei Ortodoxe Romane Invierea Domnului si Sfintii Mucenici Ioan Valahul (12 mai) si Halvard Norvegianul (15 mai) – Oslo

Duminica, 9 mai 2010, s-a sarbatorit la Oslo hramul Parohiei Ortodoxe Romane invierea Domnului si Sfintii Mucenici Ioan Valahul (12 mai) si Halvard Norvegianul (15 mai).


Cei doi martiri, ocrotitori ai comunitatii parohiale romane din capitala Regatului Norvegiei au fost praznuiti in aceasta duminica premergatoare pomenirii lor in calendarul crestin ortodox.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de catre Preasfintitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfintitul Macarie, Episcopul Europei de Nord, si Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, inconjurati de un sobor de preoti.

Slujba Liturghiei a fost urmata de intalnirea cu tema Crezul Bisericii si sensul vietii noastre, eveniment organizat de Centrul de tineret Sfantul Voievod ?tefan cel Mare din Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord.

Cu acest prilej, a fost transmis si mesajul de binecuvantare din partea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, anul 2010 fiind proclamat de Sfantul Sinod „Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti”, cu acest prilej avand loc si „Crezul Bisericii si sensul vietii noastre”- intalnirea tinerilor din Europa de Nord, Oslo, 9 mai 2010.

Preasfintitii Parinti Episcopi au purtat un dialog cu tinerii ortodocsi romani si de alte nationalitati din Suedia, Danemarca si Norvegia prezenti la aceasta manifestare duhovniceasca, iar dupa agapa frateasca oferita de parohia ortodoxa romana din Oslo, s-a organizat un pelerinaj la moastele Sfantului Rege Martir Olav, crestinatorul Norvegiei, pastrate in biserica romano-catolica Sfantul Olav din Oslo.

Luni, 10 mai 2010, incepand cu ora 17.00, Preasfintitii Parinti Episcopi Ambrozie, Macarie si Emilian au participat la invitatia Domnului Ambasador Cristian Istrate, la sediul Ambasadei Romaniei din Oslo, la traditionala intalnire a romanilor din Regatul Norvegiei, intitulata „Ziua Portilor Deschise".

FOTO: Irinel Cirlanaru

©pentru Lacasuri Ortodoxe, Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord
Redactor: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 17/2010