S-a sfintit locul unei noi biserici: Baloiu – Obogeni (Stoilesti, Ramnic)

S-a sfintit locul unui nou lacas ortodox In Arhiepiscopia Ramnicului

In ziua de 9 mai 2010, In Duminica a VI-a dupa Pasti, numita si "Duminica Orbului din nastere", Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, a sfintit locul unei noi bisericii la Parohia Baloiu – Filiala Obogeni, Comuna Stoilesti, Potopopiatul Rm. Valcea.



Dupa Sfanta Liturghie savarsita de catre Parintele Protopop Alin Gherghinoiu Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, la care a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, s-a pus piatra de temelie a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, alaturi de vechea biserica filiala monument istoric cu hramul “Nasterea Maicii Domnului”.

Dupa slujba de sfintire Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, a rostit un cuvant de Invatatura In care a aratat importanta deosebita a ridicarii acestui sfant asezamant, Indemnandu-i pe credinciosi sa participe atat fizic cat si material dupa posibilitati la finalizarea lui.

La acest important eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat, preoti si numerosi credinciosi din parohie si din Imprejurimi.

©pentru Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman
Redactor: Teo-CHristian

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 17/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.