Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I ii incurajeaza pe greci, pentru iesirea din criza. Intalnire cu Papandreou – Special Olympics 2011

intalnire patriarhul ecumenic si papandreou - Atena Special Olympics 2011Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I si-a exprimat luni, 27 iunie 2011, convingerea ca Grecia va depasi actuala criza, mentionand ca aceasta natiune a depasit intotdeauna greutatile, in timpul unei intalniri cu primul-ministru, George Papandreou.

“Ca natiune, ati trecut prin momente mai rele, in conditii mai dificile, dar ati reusit. Sper ca si de aceasta data, cu unanimitate nationala, sub conducerea guvernului dumneavoastra, sa fiti aceiasi, capabili sa “treaca raul”, cum se spune. Vom fi mereu de partea voastra, cu rugaciunile noastre”, a asigurat Patriarhul Ecumenic, care se afla in Atena pentru Special Olympics (competitie sportiva pentru copiii si adultii cu dizabilitati intelectuale), informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews, conform unor corespondenti aflati in zona.

Premierul elen a declarat ca in aceste vremuri dificile prin care trece tara “Patriarhia Ecumenica ne da putere”, in timp ce si-a exprimat, de asemenea, aprecierea pentru eforturile Patriarhului Ecumenic, in ce priveste Ortodoxia.

“Ne inspiram din lupta dumneavoastra, o lupta grea si perpetua nu numai pentru Patriarhia Ecumenica, ci pentru toata Ortodoxia si pentru drepturile sale. O lupta pentru cooperarea intre culturi si, desigur, in rezolvarea marii probleme a schimbarilor climatice”, a declarat Papandreou, adresandu-se lui Bartolomeu, care este cunoscut ca “Patriarhul verde”, pentru activitatile sale de mediu.

“Suntem alaturi de dumneavoastra, si prezenta dumneavoastra aici, in Grecia, ne da taria de care avem nevoie pentru ca Grecia sa iasa din criza si pentru ca poporul grec sa poata prospera”, i-a declarat Papandreou, Patriarhului Ecumenic.

Imediat dupa intalnire, Bartolomeu si Papandreou s-au deplasat la Parlament, acolo unde urma sa se adreseze in cadrul unei sesiuni speciale dedicate Special Olympics, gazduite in Atena, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.