Membrii Organizatiei de Cooperare Islamica fac apel la un dialog pasnic in: Bahrain, Yemen, Sudan, Somalia

Membrii Organizatiei de Cooperare Islamica fac apel la un dialog pasnic in Bahrain

Organizatia de Cooperare Islamica, sustine dialogul in cazul Bahrainului, pentru a ajunge la un consens national, informeaza serviciul dezvoltat LONews.

“Sprijinim dialogul national, amplu, in Bahrain, pentru atingerea unui consens national. inca o data, indemnam toate partile din Bahrain sa raspunda pozitiv apelului pentru dialog, si sa se intereseze de problemele majore din aceasta tara”, a afirmat Secretarul General al Organizatiei de Cooperare islamica, Ekmeleddin Ihsanoglu, in cadrul unei reuniuni a ministrilor de externe ai Organizatiei de Cooperare Islamica, in Astana, ieri, marti 28 iunie 2011, conform unor rapoarte Interfax.

Intre timp, evenimentele recente din Yemen “au dovedit inca o data necesitatea impunerii unor restrictii, astfel incat sa se rezolve criza interna prin intermediul unui dialog national, prin predarea puterii in siguranta si pe cale pasnica, in aceasta tara”, a spus Ihsanoglu.

“In Sudan, facem apel la ambele parti sa se aseze la masa negocierilor si sa respecte conditiile referendumului. Asteptam demilitarizarea”, a spus secretarul general al Organizatiei de Cooperare Islamica.

Membrii Organizatiei ar trebui sa isi intensifice eforturile in sprijinirea “proceselor pozitive in Somalia, si sa ofer ajutor in cazul dezastrelor naturale”, a mai spus el, informeaza serviciul dezvoltat LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.