Locuitorii unui oras din Rusia protesteaza impotriva construirii unei moschei

naro fominsk imagine Locuitorii orasului Naro-Fominsk, din regiunea Moscovei, au protestat impotriva lucrarilor actuale de construire a unei moschei in orasul lor, si i-au cerut presedintelui rus Dmitri Medvedev sa intervina.

Autoritatea regionala musulmana a respins aceste proteste, considerandu-le incorecte, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Au turnat fundatia unei moschei in zona de locuinte privata, in orasul nostru”, au declarat protestatarii intr-o scrisoare deschisa, adresata lui Medvedev, conform Interfax.

O cladire neterminata “este folosita deja ca moschee pentru slujbele de rugaciune, iar acolo sunt efectuate deja ritualuri religioase. La fel, a mai fost deschisa si o scoala duminicala”, sustine scrisoarea.

Semnatarii au declarat ca s-au plans in mod repetat administratiei regionale a Moscovei, “dar de fiecare data li s-a spus ca este vorba doar despre constructia unei cladiri rezidentiale, acolo”.

“La sarbatorile musulmane, insa, un numar imens de oameni se aduna la aceasta adresa, si sunt efectuate ritualuri si sacrificii. Sunt oameni permanent, vin si pleaca. Ne temem sa mai iesim, atat in timpul zilei cat si seara, cu atat mai putin ne-am lasa copiii sa mai iasa la plimbare. “Oaspetii” moscheii, care participa si la construirea ei, traiesc pe aceasta suprafata de teren”, se mai arata in scrisoare.

Zona limitrofa platformei destinata constructiei “a devenit aglomerata, si este folosita ca depozit, blocand trecerea locuitorilor prin zona”.

Protestatarii i-au cerut lui Medvedev sa “efectueze presiuni asupra administratiei locale, deoarece acesta este inactiva”.

Autoritatea regionala musulmana din Moscova a negat declaratiile facute in scrisoare. “Grupul amintit este format din oameni foarte politicosi”, declara autoritatea, parte a Consiliului Muftiilor Rusi, intr-un comunicat.

“Nu exista nicio dezordine in zona santierului aflat pe strada Volodarskii. Nu este nimic altceva decat un santier de constructii. Acest lucru implica depozitarea materialelor de constructii. A existat dintotdeauna si este suficient loc de plimbare”, se spune in declaratie.

in plus, la fiecare sarbatoare, liderii musulmani ai comunitatii islamice locale “isi trateaza bine vecinii din casele aflate in apropiere, aducandu-le pilaf, fructe, dulciuri”, se mai spune in declaratie, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.