Patriarhia vs. Pressalert.ro pe marginea subiectului: “Nepotul Patriarhului Daniel, arestat pentru trafic cu heroina”

Patriarhia dezminte: Birgian Emilian Ioan nu este nepotul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, dar Pressalert.ro nu cedeaza…

"in legatura cu articolul purtand titlul "Nepotul Patriarhului Daniel, arestat pentru trafic cu heroina", aparut pe site-ul Pressalert.ro, facem urmatoarea precizare:

Numitul Birgian Emilian Ioan nu este nepotul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, iar informatia calomnioasa este o incercare de dezinformare a opiniei publice.


intrucat am constatat cu mirare faptul ca mai multe institutii de presa au preluat fara sa verifice in prealabil informatia falsa difuzata de site-ul Pressalert.ro, Patriarhia Romana atentioneaza asupra faptului ca este vorba de o incercare de dezinformare cu scopul de a prejudicia imaginea Bisericii Ortodoxe Romane si a Patriarhului Romaniei.

in consecinta, asa cum am facut-o si in alte cazuri, atentionam institutiile publice centrale si locale, inclusiv unitatile bisericesti si opinia publica, sa fie atente ori de cate ori se confrunta cu asemenea acte de impostura."

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane – 18 august 2010

AICI articolul: EXCLUSIV Nepotul Patriarhului Daniel, arestat pentru trafic cu heroina Vezi VIDEO de la flagrant

Cu toate acestea, in aceeasi zi, 18 august 2010, Pressalert.ro continua sa isi sustina articolul amintit mai sus, printr-un nou text numit "Patriarhul se leapada de Emilian Birgian", precizand ca totusi Patriarhia nu a negat "in nici un fel(…) ca tatal Patriarhului Daniel este frate cu bunicul celui arestat pentru trafic de heroina, intr-o operatiune a DIICOT", si mentionand in plus ca "intr-o serie de replici publicate in Ziarul Lumina, in 2007, la un articol din Evenimentul zilei in care se vorbea despre conflictul dintre patriarh si fratele acestuia, exista si una semnata de Gheorghe Birgian".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 30/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.