Despre Tabara de vara de la Tismana – 2010

Tabara de vara „Crezul ortodox – traire si marturisire” organizata de Arhiepiscopia Ramnicului la Tismana

In perioada 7–13 august 2010 s-a desfasurat la Tismana Tabara de vara „Crezul ortodox – traire si marturisire”.

©Informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa Redactiei Lacasuri Ortodoxe, din Ramnic: Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Redactare: TEO-CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe®


Proiectul a fost organizat, cu binecuvantarea Inaltpreasfin?itului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, de catre Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului, In parteneriat cu Organizatia crestina World Vision Romania Biroul Zonal Valcea si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea.

Beneficiarii acestui proiect au fost 31 de copii din parohiile In cadrul carora se desfasoara proiectul catehetic „Hristos Impartasit copiilor”. Activitatile In cadrul taberei au fost Impartite pe ateliere:
1- atelier de cateheza crestina, coordonat de catre Pr. Constantin Olariu si Pr. Ionut Radulescu;
2- atelier de comunicare si activitati recreative coordonat de catre doamna Oana Cernusca, voluntar In cadrul organizatiei World Vision;
3- atelier de iconografie crestina (pictura pe sticla), coordonat de catre doamna Mioara Plop;
4- atelier de teatru religios, coordonat de catre domnul Bogdan Popian.

Tabara a oferit tinerilor un prilej de relaxare si evadare din cotidian, momente de divertisment si de destindere, dar si de autocunoastere si de reflectie.

Programul taberei a fost alcatuit astfel Incat, plecand de la resursele tinerilor, acestia sa valorifice disponibilitatea lor de a se apropia de Dumnezeu, de a raspunde la provocari dintre cele mai diverse. Programul are de asemenea scopul de a-i Indemna pe tineri spre o atitudine reflexiva asupra lumii si a vietii, de a-i mobiliza spre o mai buna implicare In viata parohiilor de care apartin, dar si de a le contura mai clar valorile spirituale si principiile crestine de viata, care ne sunt atat de necesare acum.

Tabara de la Tismana, organizata de Arhiepiscopia Ramnicului, se Inscrie In randul manifestarilor dedicate anului 2010 ca „An omagial al Crezului ortodox si al autocefaliei romanesti” In Patriarhia Romana.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 30/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.