Spectacol pus in scena de Robert Hossein la Lourdes (2011); “O femeie numita Maria” (Une femme nomme Marie)

Lacasuri Ortodoxe: din Toulouse/AFP
Robert Hossein va pune in scena in 2011, la Lourdes, "O femeie numita Maria"

Regizorul Robert Hossein a anuntat realizarea unui spectacol pe tema miracolului de la Lourdes, intitulat "O femeie numita Maria", care va avea o reprezentatie unica in data de 13 august 2011, pe esplanada de la Lourdes, a declarat acesta duminica 15 august 2010.

© Traducere si redactare: Bogdan Roman – pentru Lacasuri Ortodoxe®


"Cand am ajuns pe esplanada, in fata bisericii, am simtit ceva inexplicabil si am plecat bulversat", a declarat Robert Hossein sustinand ca a fost "inspirat de frumusetea locului".

inregistrat in format 3D si apoi distribuit la nivel mondial in mai multe limbi, spectacolul o va pune in scena pe Maria care rosteste Evangheliile catre Bernadette Soubirous, martora la aparitia Fecioarei Maria acum 152 de ani, “ca si cum ar fi catehizat-o”, a mai spus el.

Robert Hossein a mai realizat deja numeroase lucrari istorice, cum ar fi "Danton si Robespierre", "Mizerabilii", "De Gaulle 40/45, cel ce a spus nu", “A fost Napoleon", sau "Ioan paul al II-lea, nu te teme" si "Un om numit Iisus".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 30/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.