Filiera de imigratie clandestina: un fals episcop ortodox arestat

Lacasuri Ortodoxe: din Angers/AFP
Filiera de imigratie clandestina: un fals episcop ortodox arestat

Doua tinere din Camerun au fost retinute timp de trei luni, in Cipru, de catre reteaua unui fals episcop francez ortodox care a cerut bani de la mama lor stabilita in Angers, a declarat sambata, 14 august 2010, politia, care l-a arestat pe suspect.

© Traducere si redactare: KSLCatalin – pentru Lacasuri Ortodoxe®


Alain Drouet de Thibauderie, in varsta de 63 de ani, care s-a prezentat ca fiind "Episcopul Cosma”, din Biserica Ortodoxe, i-a propus mamei, la sfarsitul anului 2009, aflata in Franta din 2003 si infirmiera in Angers, sa o ajute sa-si aduca fiicele in Franta, potrivit unui anchetator care a confirmat informatiile aparute in “Vestul Frantei” si in Le Parisien-Astazi in Franta.

Numai ca adolescentele, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, au fost retinute timp de trei luni in Cipru unde facusera escala, reteaua incasand insa cei 20.000 € "onorarii" de la parinti, a declarat sursa.

O ancheta realizata de Angers SRPJ si Interpol au dus la eliberarea celor doua tinere fete in februarie, si la arestarea unui complice din Cipru dar si a falsului Episcop Come de Sevran (Seine-Saint-Denis) la jumatatea lunii iunie.

Falsul episcop ortodox a fost arestat si trebuie sa raspunda in fata acuzatiilor de “escrocherie si banda organizata" si "ajutor pentru imigrantii ilegali”. Cele doua fete au revenit in familiile lor si si-au vazut situatia rezolvata in Angers, conform Ouest-France.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 30/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.