Dalai Lama si-a exprimat dorinta de a vizita Rusia

dalai lama in rusia Lacasuri Ortodoxe: din Dharamsala
Dalai Lama si-a exprimat dorinta de a vizita Rusia

Adresandu-se jurnalistilor rusi in Dharamsala, liderul budist a spus ca exista mai multi budisti care traiesc in Rusia si ca Lama Suprem din Kalmykia a afirmat in mod repetat ca ar dori sa-l intalneasca in Rusia, iar daca guvernul rus va spune "da", atunci el va fi gata sa vina.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Acesta a mai subliniat ca a calatorit in mod repetat in Uniunea Sovietica si Rusia, inainte, dar in ultimii ani, chiar si o vizita de tranzit pe termen scurt reprezenta o problema.

Al 14-lea Dalai Lama a spus ca ar dori sa viziteze Rusia, pentru a-si vedea prietenii vechi, pentru a-si face altii noi, si pentru a impartasi gandurile sale cu ei, doar ca nu a putut sa faca acest lucru pana cand nu primeste "unda verde" din partea Moscovei.

Predecesorul sau, al 13-lea Dalai Lama, a pastrat legaturi cu familia imperiala rusa si s-a prezentat o data cu un ceas de buzunar care avea pe el portretul tarului Rusiei, si pe care il pastra in camerele sale, a spus Dalai Lama.

Rusia este o tara foarte importanta, o punte intre Europa si Asia, iar resursele sale naturale bogate pot avea un rol important in viitor, a mai spus el, citat de Interfax.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.