Presedintele Poloniei a dezvaluit ca familia sa i-a ascuns pe evrei

Bronislaw Komorowski presedintele PolonieiLacasuri Ortodoxe: din Washington
Presedintele Poloniei a dezvaluit ca familia sa i-a ascuns pe evrei in 1939

Presedintele polonez Bronislaw Komorowski a declarat miercuri, 8 decembrie 2010, pentru prima data in mod public – in prima zi a unei vizite oficiale de doua zile, in Washington – ca familia sa a reprezentat un loc de refugiu pentru evreii din timpul celui de-al II-lea razboi mondial.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


Bronislaw Komorowski presedintele Poloniei in timpul unei ceremonii organizate la Muzeul Holocaustului din capitala Statelor Unite, presedintele polonez s-a intalnit cu Zeev Baran, care, impreuna cu un frate si o sora ai acestuia din urma, si-au gasit refugiu la Komorowski, in timpul invadarii Poloniei de catre Germania nazista, din 1939.

Baran, care s-a stabilit in Israel dupa razboi, a relatat cum tatal sau a fost ucis in acelasi timp cu unchiul sefului statului.

Mai mult de jumatate dintre evreii care au pierit in timpul Holocaustului au fost polonezi.

Bronislaw Komorowksi s-a intalnit apoi, tot miercuri, cu presedintele US Barack Obama. in timpul intalnirii de la Casa Alba, s-ar fi abordat si problema publicata recent de Wiki Leaks, care dezvaluia ca oficialii polonezi sunt adesea dezamagiti de Washington.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.