SOCANT: Episcopii anglicani cer… permiterea cununiei religioase (in Biserica) intre homosexuali

Lacasuri Ortodoxe: Londra
Episcopii anglicani cer… permiterea cununiei religioase (in Biserica) intre homosexuali

Episcopii anglicani au cerut marti, 23 februarie 2010, o modificare legislativa in vederea permiterii casatoriei gay in locasurile de cult.

Un grup alcatuit din 7 episcopi si fosti episcopi care functioneaza in Camera Lorzilor, o camera superioara a parlamentului britanic, sustin ca fiind normala si cuvenita oficierea cununiei religioase in cazul homosexualilor.


Episcopii anglicani cer… permiterea cununiei religioase (in Biserica) intre homosexuali

Pentru acestia, dupa cum rezulta dintr-o scrisoare publicata ieri in Times, faptul ca pana in prezent homosexualii nu puteau alege decat cununia civila era clar "o discriminare, atata timp cat heterosexualii beneficiaza de ambele variante".

Totodata, ei explica "normalitatea" acestei decizii, prin faptul ca "nu este drept" ca homosexualilor sa li se limiteze posibilitatea depunerii unui juramant reciproc "atat de important" care vizeaza legatura dintre doua persoane, pe parcursul unei vieti.

Modificarea legislativa nu se refera doar la bisericile crestine ci si la sinagogi sau la alte locasuri de cult.

Lordul Waheed Alli, deschis gay-lor, va depune prin urmare in data 2 martie 2010 amendamentul la Legea privind egalitatea autorizarii cununiei religioase intre persoane de acelasi sex in biserici, sinagogi sau in alte locuri religioase.

In plus, se va cere, prin acest act, ca si exprimarile religioase din cadrul slujbei sa fie adaptate la cazul homosexualilor.

Episcopii anglicani cer… permiterea cununiei religioase (in Biserica) intre homosexuali

Episcopii au cerut membrilor Camerei Lorzilor sa sustina acest amendament, existand deocamdata doar 2 reactii de cealata parte: episcopul de Winchester si Episcopul de Chichester, anunta in aceasta dimineata AFP.

©autor KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.