publicat în: Arhivă

Colonistii evrei vor ca alte 2 locuri sfinte sa fie incluse in patrimoniul Israelului: mormintele Otniel Ben Chenaz si Ruth Moabiteanca

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim (AFP)
Colonistii evrei vor ca alte 2 locuri sfinte sa fie incluse in patrimoniul Israelului: mormintele Otniel Ben Chenaz si Ruth Moabiteanca

Colonistii evrei din Cisiordania ocupata au trimis o scrisoare primului-ministru israelian, Benjamin Netanyahu, indemnandu-l sa includa in patrimoniul Israelului si mormintele altor 2 personaje biblice, a declarat miercuri, 24 februarie 2010, cotidianul Yediot Aharonot, citat de La Croix.


Acest anunt vine in mijlocul unor controverse asupra unei decizii a lui Netanyahu de a adauga in patrimoniu alte doua locuri sfinte din Cisiordania, Hebron si Betleem.

Conform ziarului, ar trebui sa fie incluse si mormintele Otniel Ben Chenaz, unul dintre judecatorii din Biblie, si Ruth Moabiteanca, din aceeasi regiune.

Netanyahu a declansat un val de proteste in lumea araba, dupa ce a anuntat in aceasta duminica, 21 decembrie 2010, includerea in patrimoniul lui Israel, a Pesterii Patriarhilor, din Hebron, si a mormantul lui Rachel, de langa Betleem (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5/2010).

Presedintele palestinian Mahmoud Abbas, a afirmat marti, 23 februarie 2010, ca fiind "provocatoare" decizia, si a avertizat impotriva pericolului unui "razboi religios".

Netanyahu araspuns si el imediat observatiilor, tot marti, acuzandu-l pe Abbas ca desfasoara "o campanie ipocrita si inselatoare".

Foto: hebron.com

©Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010