Tuesday 23 february 2010

Alti 3 membri ai unei familii crestine au fost ucisi in Mosul

Lacasuri Ortodoxe: din Mosul (Irak – AFP)
Alti 3 membri ai unei familii crestine au fost ucisi in Mosul

3 membri ai unei familii crestine si un politist au fost ucise marti, 23 februarie 2010, in Mosul, la nord de Bagdad, cu aprope doua saptamani inainte de alegerile legislative, a declarat politia, citata de AFP.


in cumplitul atac, un siriac catolic si cei doi fii ai sai au fost ucisi in casa lor, ridicand la 8 numarul de crestini ucisi dupa 14 februarie, in Mosul, unde mai exista inca 15.000 – 20.000 de membri ai acestei minoritati.

"Persoane necunoscute au intrat in casa lui Aishou Marok, in varsta de 59 de ani, si l-au impuscat alaturi de cei doi fii ai sai, Mokhlès de 31 de ani, si Bassem, de 25 de ani. Sotia si fiica au reusit sa scape", a mai spus comandantul Khalaf Al-Joubouri.

Potrivit unui vecin, pe numele sau Girgis abded Al-Ahad, trei oameni inarmati au venit pe motociclete si au atacat familia.

Un politist, Ahmed Al-Louhaibi a fost si el ucis marti, la Mosul, o bomba explodand sub masina sa, iar in Abta Tal, la 35 km vest de Mosul, politia a gasit corpul neinsufletit al unui alt barbat plin de gloante, in varsta de aproape treizeci de ani, care nu fusese inca identificat.

©Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.