In Anglia, de acum, homosexualii se pot casatori si in biserica

In Anglia, de acum, homosexualii se pot casatori si in biserica

Interdictia asupra casatoriei homosexualilor in biserici a fost ridicata de catre Camera Lorzilor, informeaza in editia sa din 4 martie 2010, DAILY MAILL.
"Aceasta hotarare a inlaturat deci una dintre ultimele deosebiri care mai existau intre casatorie si parteneriatul civil" apreciaza publicatia.


Decizia a provocat reactii care avertizau ca hotararea submineaza institutia casatoriei.

Miscarea – sustinuta de catre unii episcopi anglicani – a fost salutata ca un real progres de catre cei ce militeaza pentru drepturile gay-lor.
Traditionalistii din biserica vad insa aceasta ca pe un pas gresit, fortand biserica sa ii casatoreasca pe gay, impotriva vointei ei.

Papa a criticat deja politicile Guvernului, cu privire la homosexualitate, cand a efectuat prima sa vizita ca Pontif in Marea Britanie, in cursul acestui an (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010).

(relatie: Copaceanu M.)

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.