Lumea occidentala uimita de miracolul unei icoane ortodoxe care izvoraste mir

Lacasuri Ortodoxe: din Paris

Lumea occidentala uimita de miracolul unei icoane ortodoxe care izvoraste mir – Familia Altinadoglu din Garges-les-Gonnesses (Paris)

Locuinta familiei Altindagoglu nu mai este niciodata goala. Incepand cu jumatatea lunii februarie 2010, un flux continuu de pelerini vin In Garges_les-Gonnesses pentru a se Inchina, sau pur si simplu pentru a vedea, icoana care lacrimeaza cu mir (un ulei, conform martorilor, cu proprietati asemanatoare uleiul virgin de maslin). Icoana a fost oferita proprietarului casei, de catre un preot libanez, de ziua lui, In anul 2006.


Lumea occidentala uimita de miracolul unei icoane ortodoxe care izvoraste mir – Familia Altinadoglu din Garges-les-Gonnesses (Paris – februarie 2010)

"Totul a Inceput In ultima zi de vineri, Inaintea Postului Mare, pe 12 februarie 2010", spune Esat Altindagoglu, proprietar. De atunci, In fiecare dimineata apar mici picaturi de ulei de pe fata Preasfintei Fecioare, a Maicii Domnului. In plus, afara de cei curiosi, evenimentul a atras atentia chiar si Patriarhului grec-Ortodox, care a venit si a oficiat o slujba la fata locului.”

Din revista frantuzeasca, “20 minutes”, aflam ca gazda afirma cum deja au loc si miracole clare: "O femeie a venit la mijlocul lunii februarie 2010, plangandu-se ca nu poate avea copii. A fost nevoie de putin mir pe o batista, pe care si-a pus-o pe pantece. La doua zile dupa aceasta, a aflat de la doctorul sau ca aprecierile initiale ale acestuia nu mai erau fondate. De acum, femeia putea naste copii".

Lumea occidentala uimita de miracolul unei icoane ortodoxe care izvoraste mir – Familia Altinadoglu din Garges-les-Gonnesses (Paris – februarie 2010)

Date fiind aceste fapte, In marea ei parte, presa occidentala, socata de amploarea fenomenului, continua sa se Intrebe: un alt miracol sau Inselatorie?

”Le Monde” relata si ea In editia de duminica 7 martie 2010, cum “O icoana ortodoxa, reprezentand-o pe Maica Domnului ", izvoraste “lacrimi de mir, de mai mult de trei saptamani, conform proprietarilor acesteia, un cuplu care traieste Intr-o casa din Garges-lès-Gonesse (Val-d’Oise), Impreuna cu copiii sai”.
"Totul a Inceput vineri, Inainte de Postul Mare, 12 februarie 2010. Pana sambata, 6 martie 2010, Fecioara nu se oprise din plans", a zis proprietarul, Esat Altindagoglu, In varsta de 46 de ani.

Lumea occidentala uimita de miracolul unei icoane ortodoxe care izvoraste mir – Familia Altinadoglu din Garges-les-Gonnesses (Paris – februarie 2010)

Agentul comercial de origine turca a declarat catre “Le Monde” ca un preot libanez i-a daruit icoana sotiei sale, Sevim, de ziua sa, In 2006. De cand a povestit prietenilor sai despre miracol, Esat Altindagoglu afiirma ca primeste zilnic, Intre 50-60 de persoane, la el In casa. Oamenii vin din Intreaga Franta, dar si din Belgia si Germania.

Duminica dimineata, 7 martie 2010, icoana nu plangea, Insa se vedeu clar urmele de ulei pe suprafata acesteia. O slujba a fost oficiata de catre un episcop ortodox, In dupa-amiaza zilei, acolo unde proprietarii pastreaza icoana.

AFP, citata de France 24 afirma si ea: “sute de oameni au descins Intr-o casa dintr-o suburbie a Parisului, In ultimele saptamani, pentru a vedea o icoana a Maicii Domnului, "care plange cu lacrimi de mir", conform proprietarului.

"Este un mic miracol", a spus proprietarul casei In aceasta duminica (7 martie 2010). "Acesta este un mesaj trimis de catre Fecioara si fiul Ei."

Lumea occidentala uimita de miracolul unei icoane ortodoxe care izvoraste mir – Familia Altinadoglu din Garges-les-Gonnesses (Paris – februarie 2010)

Esat Sevim, sotia acestuia, de asemenea, o credincioasa practicanta, a spus ca ea se ruga Inaintea icoanei cand: "am observat ca plansese. Mi-am spus ‘e ceva nefiresc’".

Vizitatorii care vin din ce In ce mai de departe, din Belgia si Germania, de multe ori aduc un mic pamatuf de vata pentru a lua cu ei o parte din uleiul icoanei care, cred ei, poate detine proprietati vindecatoare.

20 minutes / Le Monde/ AFP/ IndiaNews/ France 24

©un articol realizat KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.