publicat în: Arhivă

Demisie. Arhiepiscopul ortodox canadian Serafim Storheim, Arhiepiscop de Ottawa, suspectat de pedofilie

Serafim Storheim Lacasuri Ortodoxe: din Montreal
Un arhiepiscop ortodox canadian este suspectat de pedofilie

Un inalt oficial al Bisericii Ortodoxe din America, Arhiepiscopul Serafim, Arhiepiscop de Ottawa, a demisionat in urma acuzatiilor de abuz sexual impotriva unor tineri baieti, a raportat miercuri, 6 octombrie 2010, mass-media canadiana.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Serafim Storheim Episcopul Serafim Storheim, in varsta de 66 de ani, a fost inlocuit temporar in calitatea de sef al Arhiepiscopiei Ortodoxe Canadiene, cu Episcopul Irineu, episcop de Quebec, a indicat biserica sa intr-o declaratie.

Acest document mentioneaza doar o plangere primita de catre politia canadiana "legata de acuzatii de rea conduita a episcopului Serafim, in urma cu aproximativ 30 de ani", o ancheta fiind in curs de desfasurare.

Un birou al Bisericii, dedicat investigarii abuzurilor sexuale, va trebui sa coopereze cu politia, se afirma in declaratie.

Potrivit canalului public canadian CBC, un oficial al SNAP, o organizatie de aparare a victimelor abuzurilor sexuale din partea preotilor, cu sediul in Chicago, David Clohessy, a afirmat ca cel putin doua presupuse victime, adepti ai Bisericii Ortodoxe, l-au denuntat pe arhiepiscop. Unul dintre incidentele mentionate ar fi avut loc in 1984, cand Episcopul Serafim a parasit Londra – Ontario, pentru Winnipeg, Manitoba (centrul Canadei), precizeaza o scrisoare France Presse.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010