Rusia ajuta din nou Biserica ortodoxa a Serbiei. Un senator rus propune infiintarea unui fond international de protejare a lacasurilor ortodoxe din Kosovo

Un senator rus a propus infiintarea unui fond international de protejare a lacasurilor ortodoxe sfinte din Kosovo

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Alexander Torsin, primul purtator de cuvant deputat al camerei superioare a parlamentului rus, a propus infiintarea unui fond international pentru protejarea lacasurilor ortodoxe din Kosovo.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Este necesara crearea unui fond international responsabil cu ajutarea reconstruirii, intretinerii si, fiindca se remarca aceasta nevoie, protejarii bisericilor ortodoxe si manastirilor din enclavele sarbe din Kosovo si Metohia", a declarat Torsin pentru Interfax, marti, 5 ocotmbrie 2010.

Senatorul rus a discutat aceasta initiativa in timpul unei vizite in Kosovo, unde a participat la intronizarea Patriarhului sarb Irinej.

"Am discutat aceasta idee cu reprezentanti ai Italiei, Germaniei, SUA si ai altor tari, precum si, separat, cu reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Ruse, unde am gasit intelegere", a mai spus el.

intronizarea Patriarhului sarb a fost un eveniment de referinta, a declarat acesta.

"Ceremonia a avut loc pe teritoriul sarb Kosovo si Metohia, care si-au declarat independenta fata de Belgrad, in 2008. Ea s-a desfasurat intr-o atmosfera calma si fara nicio dificultate. Aceasta a atras mai multe mii de credinciosi din Serbia, Macedonia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina. Este de remarcat in mod special faptul ca participarea delegatiei noastre a fost intampinata cu aplauze", a mai spus Torsin.

Situatia actuala din Kosovo si Metohia necesita masuri urgente de ajutorare a poporului frate sarb, in a pastra lacasurile ortodoxe sfinte situate acolo, a declarat senatorul rus.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.